Çiğ Köfte Günü Başladı

Çiğ Köfte Günü Başladı


Çiğ Köfte Günü Başladı

Kursumuzda hizmet durmaksızın devam ediyor. Öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak maksadı ile cuma günleri rehberlik dersinden sonra çiğ köfte günü olarak belirlendi.

Herşey sağlıkli bir neslin yetişmesi için. Günümüz şartlarında çocukların istek ve arzuları değişmiş, beklentileri eski zaman çocukları gibi değil hep daha fazlası olur hale gelmiştir. Artık günümüzde onları bir yere bağlamanız için onların istedikleri, hoşuna gidecen faaliyetleri onların önüne sermeniz gerekmektedir. Bu kapsamda "Herşey bir nesil için" sloganıyla yola çıkarak, aşırılığa kaçmadan onları okudukları bu kutsal kuruma bağlamak ve yaptıkları işi, o işi yapmakt olacakları mekanı yani kursumuzu sevmelerini istedik. 

Sevdi değiniz şey çok büyük şeylerle gelmez. Çocuk psikolojisinde sizin çok bsit olarak gördüğünüz faaliyet, oyuncak, veya bir şakalaşma, bir tebessüm vb. gibi. Onun gönül dünyasında anlatamayacak bir sevgiye yol açar.

O gün herkes oradaydı. 

Çiğ köfte dediğimiz şey. Bakıldığında pek birşey ifade etmez. Ya da günlerce, aylarca tadmasak belki aklımıza gelmez. Ama dedik ya çocuk dünyasında fabrika farklı yakıtlarla çalışır. İşte amaç onu harekete geçirmektir. İlgisi oldukları şeyleri onların ders motivasyonu için değer haline dönüştürmek biz eğitimcilerin yöntemlerinden biridir.

Bu hafta Cuma günü çiğ köfte günü olarak tayin edilen günde neredeyse öğrencilermizin tamamı evlerine gitmek yerine kursta kalmayı tercih ettiler. Yani o gece kursta olan faaliyet onların hoşlarına gitti. 

Umuyoruz ki bu sevgileri derslerine de yansır ve bizlerin sevdası olan " Herşey bir nesil için" sloganımızı yani hayalimizi gerçeğe dönüştürür.

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum
 
tanıtım filmi