Günahsız bedenlerden, ORUÇLU MİRAÇ

Günahsız bedenlerden, ORUÇLU MİRAÇ


Günahsız bedenlerden, ORUÇLU MİRAÇ

Bugün Miraç Kandili. Öğrencilerimizin manevi duyguları gayet yüksek. Küçük bedenlerine bakmadan Miraç Kandili dolayısıyla oruç tutmayı arzu ettiler.

Kur'an Kursumuzda eğitim sadece Kur'an eğitimi olmayıp, dini değer ve duyguları da öğrencilerimize vermeye çalışmaktayız. Üç aylar olarak bildiğimiz Recep Şaban ve Ramazan aylarının ilki olan Recep ayına girdiğimizde hocalarımız bu mübarek aylarla alakalı anlamlı bilgileri öğrencilerimize aktardılar. Bu ruhun farkındalığına sahip olan öğrencilerimiz, Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip gününü oruçlu geçirmek için yönetime talepleri olmuştu. Öğrencilerimizin oruç gibi zor ve güzel bir ibadeti bizlerden talep etmeleri gurur verici olmuştu.

Aynı şekilde de Miraç gecesine ulaştık ve öğrencilerimiz tarafından bu talep yenilendi. Onların bu ibadet arzusunu yönetim olarak geri çevirmedik. Hemen günlük program bir günlüğüne değiştirilerek onların daha rahat ibadet edebilmeleri için planlandı.

Sahur çoşkusu yaşanmaya değerdi.

Öğrencilerimiz nefislerine inat, gecenin bir vaktinde büyük bir coşkuyla kalkarak suhur yemeğinde buluştular. Onlar için hazırlanan özel ikramları tattıdar. İmsak vakti geldiği zaman artık yeme içme kesildi ve uzun ve zorlu ibadet küçük bedenlerde yaşanacaktı.

Zorlu ve sabırlı bir bekleyiş başladı. Allah için bugün aç kalacaklar. Orucun tüm güzelliklerini ruhlarında hissedeceklerdi. Tarih ilerleyip birgün devletin yüksek kademelerinde hizmet ettiklerinde, her Miracı bu duygularla yaşayacaklardır.

Artık süreç başladı. Nasıl ki Allah Resulü'nün hayatında Miraç büyük bir ölçüde değişiklik yapmış, mü'minlere getirdiği müjdeler ve Rabbimizden gelen büyük mükafatlar bizlerin sahip olduklarına sarılmaya vesile olduysa, aynı duygularlarla Miracı öğrencilerimiz de yaşamaktadır.

İbadetlerinizin Miraç Olması Arzusuyla

Miracınız Mübarek Olsun

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum
 
tanıtım filmi