Her Hafta Bir Eğitsel Film

Her Hafta Bir Eğitsel Film


Her Hafta Bir Eğitsel Film

Her hafta sosyal etkinlik kapsamında yayınladığımız filmler öğrencilerimize eğitim formatında olmaktadır. Öğrencilerimiz; bir yandan eğlenirken diğer yandan da kendilerini izleyerek eğitmektedirler

Önceki haftalarda Hay Bin Yekzan ın felsefi teorilerinden olan adada yalnız başına kalan bir çocuğun aklını kullanarak Rabbini arayışını öğrendi ve ibret aldılar. Herşeyin nasıl bir düzen içerisinde olduğunu aklını kullanarak müşahede etmeyi ve yorumlamayı kavradılar.

Sonraki izlediğimiz eğitsel filmde ise; Habil ve Kabil'i izlemişlerdi. O filmde ilk cinayeti ve kötülüğün nasıl çıktığını öğrendiler. Habil'in kardeşi kendisine zarar verdiği halde ona Allah'tan korktuğu için dokunmaması, el kaldırmamasıyla her türlü canlıya zarar vermemeleri gerektiğini öğrendiler. Habil ve Kabil'in Rabbine sundukları kurbanlarda sadece Habil'in kurbanının kabul, Kabil ise red edilmesiyle ancak takva sahiplerinin ve yaptıkları işlerde samimi olanların ibadetlerinin kabul edileceğini ve dinin ise samimiyetten ibaret olduğunu kavadılar.  

Bu hafta sinema günümüzde ise; yine çizgi klasiklerinden olan Zindandaki Diriliş adlı filme en çaresiz bi anda Rabbine sığınan çocuğun hikayesi anlatılmaktadır. filmde özetle şöyle anlatılır.

Zalim kral Zahar'ın yönetiminde bir ülke.Daha zengin olmak için yaptığı savaşları bahane eden Zahar'ın kendi halkını ağır vergilerle ezmesi, korkudan sinen halkı dayanılmaz bir duruma sokmaktadır.Ülkede yaşayan Abdullah adlı birinin çok iyi eğittiği Ahmed adındaki cesur oğlu bir gün çarşıdan geçen kral Zahar'ı beklenmedik bir şekilde seslenerek halka zulmetmeyi bırakmasını ,Allahtan korkmasını söyler. Zahar'ın derhal zindana attırdığı Ahmet örnek davranışları ile zindandaki mahkumlarıda etkiler. Eziyet etmeye çalışan zindancılara karşıda onurlu tavrını sürdüren Ahmet'in Zahar'a Hakk'ı hatırlatan umulmadık hareketi, ülkenin zulüm ve baskıdan kurtulması için sönmeyen bir bir umut ışığı olur. Ölüm korkusuyla kimsenin cesaret edemediği bu hareket ,beklenmedik maceralar doğuran bir dirilişin kıvılcımıdır aslında ...

Bir dahaki sinema gününde buluşmak ümidiyle.

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum
 
tanıtım filmi